Een kijkje op de Kunstmarkt in het dorp Nispen.
Een kijkje op de Kunstmarkt in het dorp Nispen.

Kunstmarkt in centrum Nispen

Algemeen

NISPEN - Voor de zesde keer organiseert Stichting Cultureel Nispen in samenwerking met Stichting Openluchttheater Nispen een kunstmarkt in het dorpscentrum. Hier zullen op zondag 21 mei een twintigtal deelnemers hun werk te koop aanbieden. Een aantal kunstenaars zal ook actief bezig zijn.

Met het organiseren van een kunstmarkt in ‘de Heerlijckheijd Nispen’ benadrukt Stichting Cultureel Nispen tevens de historische band tussen het dorp en de Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven correspondentie blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! 

Om de kunstmarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers, zijn er passende nevenactiviteiten: een workshop mini schilderijen maken voor de jeugd, muzikale optredens en expositie van Fotogroep Nispen. De entree voor alle programmaonderdelen is gratis!

De Kunstmarkt Nispen vindt plaats in en rond het openluchttheater, Sprengepad 2 tussen 10.00 en 17.00 uur. Op het parkeerterrein bij de Turftuin staan de kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden.

Het Roosendaalse popkoor Akkoord zingt van 11.00 tot 12.00 uur in het openluchttheater een divers repertoire, van swingende nummers tot ballads, van Nederlandstalig tot rock in het openluchttheater. De gitaargroep onder leiding van Jan Naalden uit Prinsenbeek en omgeving speelt hier muziekstukken uit allerlei werelddelen. Genieten van deze ‘wereldmuziek’ kan van 13.00 tot 13.45 uur en van 14.00 tot 14.45 uur. Silke Janssens brengt als Shellter een mix van eigen nummers en folkcovers in duo met Ruud Leys op akoestische gitaar en basgitaar. De fijne luisterliedjes van Silke & Ruud zijn te horen tussen 15.30 en 17.00 uur, ook in het openluchttheater.

De expositie van Fotogroep Nispen is te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur in Zaal Verhoeven, Dorpsstraat 87. Speciaal onderdeel van de expositie zijn foto’s van kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Linde. Zij kunnen een zelfgemaakte foto laten zien die past binnen de thema’s Duurzaam, Nispen of een vrij thema. De prijsuitreiking van deze foto’s is om 18.00 uur in café De Gouden Leeuw, Kerkplein 3.