Na afloop werd er een mooie cheque ter waarde van €1.810,95 uitgereikt.
Na afloop werd er een mooie cheque ter waarde van €1.810,95 uitgereikt.

Rennen voor Wouwse monumenten

Algemeen

WOUW - De leerlingen van kindcentrum ‘De Stappen’ in Wouw hebben laten zien dat ze sportief zijn en enorm hard kunnen rennen. Dat rennen leverde vier keer het bedrag van € 1.810,95 op. Niet voor de school, maar voor de Lambertuskerk, de Wouwse molen, het Kasteel van Wouw en de stichting Kanjerketting.

Al vroeg was het druk in het Catharinapark recht tegenover de school waar een parcours werd uitgezet voor de kinderen. Voor de peuters, kleuters en de jongste kinderen een klein rondje, terwijl de oudere kinderen een stuk verder konden rennen. En dat deden ze! Onder luid gejuich en aangemoedigd door ouders, grootouders, leerkrachten en mensen die toevallig langs kwamen wandelen. Elke groep moest ruim een kwartier lang rondje lopen en de nodige kilometers afleggen.

De meest enthousiaste leerlingen ‘dubbelden’ heel wat van hun klasgenoten. “Zeventien rondjes”, meldde één van de rennende meisjes vol trots aan haar moeder die langs de kant stond. Zelfs de paashaas ontbrak niet op het parcours en die deelde aan het eind van de sponsorloop paaseieren uit.

Mooie cheques

Aan het eind van de ochtend mochten de kinderen zelf, samen met directeur Marian van Dun de cheques overhandigen. Peter van Steekelenburg van de kerk, Miranda Potters van de molen, Manon van de Bilt en Shannen Stolte van Kettingkanjer en René Hermans van het kasteel waren dolblij met deze bijdrage. De kinderen werden uiteraard bedankt en mocht aan het eind van de dag aan een lang Paasweekend beginnen. Voor Kettingkanjer volgde nog een extra verrassing, want de Kiwanisclub Wouw/Zoomvliet verdubbelde hun bedrag tot € 3.600.

Sietske van Overveld van de Ouderraad van basisschool ‘De Stappen’ is aan het eind van de dag dolenthousiast over de sponsorloop. “We zijn blij dat er zoveel geld bijeen is gebracht en dat de kinderen zo enthousiast waren”, geeft ze aan. Zij mocht trouwens zelf bij de laatste groep voorop rennen om aan de kinderen te laten zien welk parcours ze af moesten leggen. Maar in hun enthousiasme renden veel kinderen haar al gewoon voorbij!

“Zeventien rondjes”, meldde één van de rennende meisjes

De leerlingen laten hun sportiefste kant zien.