Brigit Huijbens voor een van haar viltwerken.
Brigit Huijbens voor een van haar viltwerken.

Expositie beelden en viltpanelen in Markant Wouw

Algemeen

WOUW -  Tot en met 10 september is in Markant Wouw een expositie ingericht met werk van Rob Maingay, beelden van hardsteen getiteld ‘Groots in het klein’ en met viltpanelen van Brigit Huijbens. 

Rob Maingay

Rob Maingay was een Rotterdamse beeldhouwer, geboren op 24 februari 1939 en overleden op 23 oktober 2016. Hij werkte non-figuratief volgens een bepaalde methoden. Zo ontstonden vanaf 1970 “beton-metaal plastieken”, vanaf 1980 “spiralen in hout” (volgens het duigen systeem), en vanaf 1990 is hij begonnen met in elkaar passende vormen verkregen middels zaagdoorsnedes in steen.  

Eerst worden van hout kleine modelletjes gezaagd en geplakt die deels nog uit elkaar te halen zijn. Deze zijn uiterst handig om de mensen in de zagerij duidelijk te maken hoe de zaagsneden precies dienen te lopen 

Zo zijn er tijdens de expositie verschillende beelden te bezichtigen waar je dit in terug ziet. Kleine modellen die weer het voorbeeld vormen voor een groter beeld. Zo staan er een paar verschillende beelden die als tweetal weer in elkaar passen. Dit worden contra vormen genoemd. Ook zijn er modellen te zien die als voorbeeld dienen voor uiteindelijk grote beelden. Sommige daarvan zijn in opdracht uitgevoerd, andere liggen nog te wachten op de uiteindelijke uitvoering. 

Brigit Huijbens

Brigit Huijbens werkt met textiel en specifiek met vilt. Ze heeft het vilten van huis uit meegekregen en heeft daarna een heleboel bijgeleerd en geëxperimenteerd.   

Vilt vindt ze een fantastisch materiaal. Het kan zacht en soepel zijn, maar ook stevig en warm. Brigit maakt graag vilten panelen. Die hebben een warme uitstraling en verbeteren de akoestiek. 

De laatste jaren bewerkt Brigit wol en stoffen vooral met kleurstoffen van planten. Wol en verfstoffen haalt ze liefst van dichtbij. Schapen uit de buurt, inheemse planten. Bijvoorbeeld; fluitenkruid, guldenroede, uien, walnootbolster. Plantaardig gekleurde vezels en stoffen verlenen haar werk een “eigen” kleurpalet. 

Toegang

De expositie is iedere zondag gratis te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur in Markant Wouw aan Markt 14.

Expositie in Markant met werk van wijlen Rob Maingay.
Expositie Markant
Expositie Markant
Expositie Markant
Proefmodel van marmer ,Rob Maingay
Brigit Huijbens
Afbeelding
Brigit Huijbens
Kunstwerk vilt Brigit Huijbens
Brigit Huijbens
Proefmodel van marmer Rob Maingay
Afbeelding