De prijswinnaars.
De prijswinnaars.

Geslaagde 23e editie ADV-toernooi

Algemeen

WOUW - Nadat eerder het spelen van het ADV-toernooi in juni van dit jaar niet kon doorgaan, kon dit prestigieuze toernooi alsnog gespeeld worden in augustus 2023. Vele vertrouwde gezichten waren weer aanwezig en de organisatie, bestaande uit Ruud van Dijk en Rini Withagen, kon dit jaar starten met 13 koppels. Het wedstrijdschema, met daarin 4 wedstrijden van 40 minuten, werd daarop afgestemd, waarna het toernooi van start kon gaan.

Het is vrijdagochtend, 26 augustus 2023, 08.30 uur: de weergoden voorspellen veel wisselvallig weer, zodat niet is uitgesloten dat we door regen wedstrijden zullen moeten annuleren. De temperatuur om te tennissen is prima, ofschoon het wel drukkend warm is. Alle koppels verschijnen ook op het park en er zijn gelukkig geen last minute afmeldingen, waardoor alles volgens schema kan verlopen. Na de ontvangst met koffie en koek wordt het schema bekend gemaakt en enkele kleine spelregels uitgelegd. De catering was ook dit jaar in de goede handen van Juliette van Dijk, Caroline van Bergen en Marianne Coppens. 

Aangenaam

Vanaf 09.30 uur tot 12.10 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld, waarbij we gelukkig geen hinder hebben van slechte weersomstandigheden. De meer dan uitstekend verzorgde lunch (met soep, gehaktballen, gevulde eieren, en diverse verschillende broodjes) wordt mooi op tijd aangevangen. Daarnaast werd er een dessert opgediend, dat de deelnemers zich goed lieten smaken. Daarna werden vanaf 13.30 uur de wedstrijden weer hervat. De weergoden bleven ons verder gunstig gezind, want het zou de rest van de dag en ook avond zonnig blijven met een aangename temperatuur. 

Omstreeks 16.45 uur waren alle punten geteld en konden de winnaars bekend worden gemaakt en werd ook duidelijk wie een jaar lang de Piet Huygen Wisselbokaal mag hebben. De uitslag was als volgt: Ben van Bergen en Hans Edelijn, die een jaar lang de wisselbokaal mogen houden; Rini Withagen en Ruud van Dijk (eervolle vermelding); Eric van Kaam en André Mies (eervolle vermelding).

Prijzen

Ook dit jaar was er de poedelprijs voor het koppel dat voorlaatste eindigde. Bijzonder hierbij is dat er een heuse trofee is gemaakt door Gerard Govaarts, die wegens zijn gezondheid niet langer aan dit toernooi kan deelnemen. Deze poedelprijs, met bijbehorend certificaat dat deze prijs altijd in het bezit zal blijven van de WTV-ADV, is omgedoopt tot de Gerard Govaarts Poedelprijs en mag een jaar lang in bezit zijn van de winnaars. Dit jaar was er een ex aequo. Zowel het koppel Frans Elst/Corné Schrooyen als het koppel Jos Govaarts/Arnold Malakusea kwamen voor de prijs in aanmerking. Na loting was de prijs uiteindelijk voor: Jos Govaarts en Arnold Malakusea (voorlaatste plaats).
Na de prijsuitreiking was het tijd om nog eens samen de dag door te nemen tijdens een smakelijk wokfestijn, met onder meer mihoen met kip, nasi met rundvlees en bami met varkensvlees. De organisatie hiervan was in handen van Corné Schrooyen. De organisatie kijkt terug op een succesvol verlopen 23e editie van het ADV-toernooi en ziet alweer uit naar de volgende editie, met weer een flinke belangstelling. 

Alle deelnemers aan het ADV-toernooi bij WTV.