Wat is dit voorwerp op kubus in oktober?
Wat is dit voorwerp op kubus in oktober?

Het voorwerp op de kubus was een verstelbaar mes

Algemeen

WOUW - Op de kubus bij de VVV in Wouw lag vorige maand een verstelbaar mes. Dit Duitse Schnittfix mes was in de jaren zestig van de vorige eeuw erg in trek.

Een zeer scherp roestvrijstalen mes was bevestigd aan een aluminium handgreep met een verchroomde verstelknop. Deze allessnijder kon op elke gewenste dikte ingesteld worden. Het mes was te gebruiken voor het snijden van brood, vlees, kaas, groenten en nog vele andere zaken. Dit zeer modieus vormgegeven veilige mes werd ook vaak gebruikt als men ging kamperen. Niet voor niets zijn deze retromessen nu weer bijzonder in trek al was het maar als nostalgisch hebbedingetje van de jaren zestig.

Voor de verzamelaars: Deze messen zijn uitgegeven in drie verschillende modellen op de foto en in de etalage was model 2 te bewonderen.

Als reactie op het vorige voorwerp kregen we het complete lied van ‘Willemijntje’ toegestuurd. We hebben het inmiddels naar Karel Schrooyen toegestuurd die het voorwerp had neergelegd. Karel is nog wel op zoek naar originele bikkels die vaak gemaakt werden van botjes van een schaap. Als iemand hem eraan kan helpen, dan zal hij daar blij mee zijn.

We kregen veel oplossingen binnen op het mes, zowel bij de VVV als per mail en bij loting werd Cor Krijnen uit Wouw de winnaar. Zij krijgt haar prijsje thuisbezorgd.

Op de kubus bij de VVV in Wouw hebben we inmiddels een nieuw voorwerp gelegd. Oplossingen kunnen (gratis) ingezonden worden tot 1 november door een briefje in te vullen in de VVV-winkel in de Bergsestraat 1 in Wouw of via de mail: martel6@hetnet.nl.

Verstelbaar mes op de kubus in september.