La Lisière
La Lisière

Korenmiddag in Heerle met Wouw Vocaal, La Lisière en Vivace

Algemeen

HEERLE - Op zondag 26 november is er een korenmiddag in Dorpshuis de Schalm, het kerkgebouw aan Heerlesestraat 100  in Heerle waarbij drie gezelschappen zullen optreden: Wouw Vocaal, Vivace en La Lisière. Aanvang is 14.00 uur, entree kost € 5,- inclusief consumptie.

Wouw Vocaal 

“Zingen geeft energie en maakt je blij” is het motto van koor Wouw Vocaal. Het koor bestaat sinds 2003 en is begonnen onder de naam Spek en Bonen. In 2018 is de naam veranderd in “Wouw Vocaal”. ‘Door gebrek aan mannen zijn we nu een dameskoor. Onlangs hebben we ons 20-jarig bestaan gevierd. Momenteel hebben we 27 leden. We hebben niet alleen leden uit Wouw, maar ook uit Roosendaal en andere plaatsen in de regio. Onze dirigente is Rianne Ruyten. Er wordt meerstemmig gezongen en de meeste nummers zijn Engelstalige ‘evergreens’, maar ook mooie nummers als ‘Leun op mij’ en ‘Als de zon schijnt’ staan op het repertoire. De grote variatie in ons repertoire wordt erg gewaardeerd. Sinds september werken we ook aan het kerstrepertoire. Voor de kerst hebben we meerdere optredens staan. We treden regelmatig op in verzorgingshuizen, bij braderieën en verenigingen. Nieuwe leden zijn welkom. We repeteren sinds kort in de Geerhoek in Wouw op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Kom gerust eens luisteren of kijk op onze website: www.wouwvocaal.nl


Vivace

Vivace is een ensemble met dames die graag zingen. ‘We repeteren elke dinsdagavond in Heerle vanaf 20.00 uur. We treden regelmatig op tijdens een concert of zomaar in de stad of een opengestelde tuin. We zingen heel gevarieerd: van klassiek, via religieus, naar modern harmonieus en musical. Natuurlijk hebben we ook repertoire voor de kerstperiode. Dirigent Wilma Bergmans en pianist Toni Raats begeleiden Vivace.’

La Lisière

Damesensemble La Lisière is een dameskoor uit Wouwse Plantage en bestaat uit 26 leden, niet alleen uit Wouwse Plantage maar uit de hele regio. Het koor is opgericht op 29 februari 1996 en staat al twintig jaar onder leiding van Jack Buijs uit Roosendaal. Jack is een allround musicus, hij maakt diverse arrangementen voor het koor en begeleidt het gezelschap met de piano of muziekband. 

Ook zingt het koor een aantal a-capellanummers en beschikt over een uitgebreid repertoire met onder andere liedjes uit musicals en films. De dames zingen in een aantal talen en tevens meerstemmig, soms zelfs zes-stemmig en alles uit het hoofd. 

La Lisière repeteert iedere donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in dorpshuis de Spil.’

Wouw Vocaal
Vivace