Wie wordt de opvolg(st)er van burgemeester Han van Midden? Inwoners kunnen hierover meedenken.
Wie wordt de opvolg(st)er van burgemeester Han van Midden? Inwoners kunnen hierover meedenken. Foto: Timo Reisiger

Meedenken over nieuwe burgemeester

Algemeen

GEMEENTE ROOSENDAAL - Inwoners van de gemeente Roosendaal kunnen meedenken over de gewenste eigenschappen van de nieuwe burgemeester. De gemeente zoekt een nieuwe burgemeester, omdat Han van Midden op 30 mei 2024 zijn ambt neerlegt. 

De Roosendaalse gemeenteraad vraagt nu aan inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners om mee te denken over de gewenste eigenschappen van de ideale burgemeester voor Roosendaal, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage.
Via www.mijnburgemeesterroosendaal.nl kan iedereen tot 26 november via een aantal vragen aangeven over welke belangrijke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester zou moeten beschikken. De uitkomsten worden gebruikt bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Profielschets 
In de profielschets staat wat belangrijk is voor de nieuwe burgemeester. Wat verwachten de gemeenteraad en inwoners van de nieuwe burgemeester? Waar moet de burgemeester echt goed in zijn? Binnen de Roosendaalse gemeenteraad bestaat een vertrouwenscommissie. Die commissie doet een voorstel voor de profielschets, verzorgt de werving en voert de sollicitatiegesprekken met de kandidaten. Deze vertrouwenscommissie staat onder voorzitterschap van het raadslid Sebastiaan Hamans en heeft nauw contact met de Commissaris van de Koning over de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Op advies van de Commissaris van de Koning zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature vervolgens openstellen. Kandidaten kunnen dan solliciteren naar de functie van burgemeester.

 voor de gemeente Roosendaal.

Vragenlijst
De link naar vragenlijst is te vinden op de website van de gemeente Roosendaal.