Foto 18
Foto 18 Foto: AB

Herfstprijsvraag: ‘Welke paddenstoelen zijn dit?’

Algemeen

REGIO - De regio West-Brabant is rijk aan paddenstoelen. Dat was al bekend in de tijd (1929) dat Dr. Jac. P. Thijsse zijn Verkade Album “Paddenstoelen” samenstelde. Inmiddels zijn we bijna 100 jaar verder en nog altijd komen tijdens een wandeling door de bossen, weilanden en langs wegen de mooiste paddenstoelen in zicht. 

Onze fotograaf heeft gedurende twaalf maanden verschillende soorten paddenstoelen in de regio gefotografeerd. Daarvan hebben wij er een twintigtal geselecteerd voor een kleine prijsvraag.
De namen van de gefotografeerde paddenstoelen zijn (in willekeurige volgorde): Grote Parasolzwam, Kleverig koraalzwammetje, Paarse schijnridderzwam, Gele aardappelbovist (boleet), (Grote) Stinkzwam, Gewoon varkensoor, Eekhoorntjesbrood, Dennenvoetzwam, Zwavelkopjes, Kopergroenzwam, Elfenbankje, Vliegenzwam, Porseleinzwam, (Gekraagde) Aardster, Heksenkring, Sponszwam, Vliegenzwam, Zwavelzwam, Geschubde inktzwam en Heksenboter.

Weet u als lezer de gefotografeerde soorten en de namen te koppelen? Zo ja, stuur dan je oplossing in en maak kans op een leuke prijs. Wij hebben alvast de naam bij foto 1 ingevuld: Foto 1: Eekhoorntjesbrood; Foto 2: ... etc. Bonusvraag 21: De Grote Stinkzwam groeit op uit een …? (Wij zoeken de benaming in de volksmond).

Stuur de 21 antwoorden uiterlijk 14 december aanstaande per e-mail naar: oplossing@minervepers.nl of per post naar: De Krant regio Wouw, Dorpsstraat 79b, 4661 HN Halsteren. 

Vergeet niet je voor- en achternaam en telefoonnummer te vermelden zodat we je kunnen bellen als je in de prijzen bent gevallen. 

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Je persoonsgegevens worden (in lijn met de privacywetgeving) volledig verwijderd na de prijsuitreiking.

Veel plezier met deze herfstprijsvraag!

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13
Foto 14
Foto 15
Foto 16
Foto 17
Foto 19
Foto 20