Lia de Koning en Gerard van Herwijnen van CuMaWo.
Lia de Koning en Gerard van Herwijnen van CuMaWo. Foto: Dennis van Loenhout

Nieuw kunstjaar Cumawo

Algemeen

WOUW - Stichting Cumawo is een nieuw kunstjaar gestart met diverse activiteiten waarvoor belangstellende kunstenaars zich kunnen aanmelden voor deelname.

Op alle zondagen in het komend jaar is er weer een afwisselende expositie in Markant (trouwzaal). De nieuwe Kunst- en atelierroute vindt plaats op 25 en 26 mei 2024. De Kunst / winterfair is op 23 en 24 november 2024. Wie als kunstenaar aan een van deze activiteiten wil deelnemen, kan zich aanmelden via info@cumawo.nl.

Lokale kunstenaars de kans geven hun kunst te tonen aan lokale kunstliefhebbers, dat is kort gezegd wat Cumawo al sinds 1986 doet. Kunst helpt je horizon verbreden, en daarvoor hoef je Wouw niet uit!

In 1986 vormden Wouw, Wouwse Plantage, Moerstraten en Heerle samen de gemeente Wouw. Van oudsher woont een verrassend groot aantal kunstenaars in die dorpen. Dat een groepje kunstminnende bewoners besloot een stichting op te richten om kunstuitingen te stimuleren, kunstzinnige vorming te geven op scholen en culturele activiteiten te organiseren, kwam in 1986 niet als een verrassing. Anno 2024 is Cumawo nog altijd zeer actief, en beschikt de stichting over een eigen expositieruimte op de meest toepasselijke plek: in Markant, het voormalige gemeentehuis van Wouw. 

Afbeelding