Dementie
Dementie

Alzheimer Café in De Bergspil

Algemeen

TOLBERG - In wijkcentrum de Bergspil gaat maandag 19 februari het Alzheimer Café Roosendaal weer beginnen. Mensen met dementie, partner, familie, kennissen en andere belangstellenden zijn van harte welkom van 19.00 tot 21.30 uur. Aanvang is 20.00 uur.

Het thema is deze keer ‘Dementie, een proces van rouw en verlies’. Gastspreker Madeleine Timmerman neemt ons mee in dat proces tijdens een interactief gesprek en uw vragen komen zeker aan bod. Gastspreker is Madeleine Timmerman, geestelijk verzorger eerste lijn, centrum voor levensvragen.

Na de diagnose dementie begint er langzaamaan een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, toekomstplannen en gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Mantelzorgers en mensen met dementie komen daardoor in een rouwproces. Vaak zelfs zonder dat ze dat beseffen. Dementie is al zo zwaar, moet er dan ook nog gesproken worden over rouwen? Door mantelzorgers en mensen met dementie bewust te maken van hun rouw, kunnen ze zich beter aanpassen aan de veranderde situatie. Ieder mens is anders en ervaart een rouwproces verschillend. Toch verloopt dit proces bij iedereen in grote lijnen in golven, met sterk wisselende gevoelens van ontkenning, verdriet, agressie, schuld en berusting. Onze Bergspil, Tolbergcentrum 158, 4708 HK Roosendaal. (Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.) Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. Meer informatie: José Nobel 06-15606282 j.nobel@alzheimervrijwilligers.nl alzheimercafe.roosendaal@alzheimervrijwilligers.n