Jens Bielok
Jens Bielok Foto: Bep Tielemans

Jens ging ‘snuffelen’ bij De Krant regio Wouw

Algemeen

ROOSENDAAL/WEIHOEK - HALSTEREN - Jens Bielok, leerling van JTC in Roosendaal, ging op snuffelstage bij De Krant regio Wouw. Als opdracht maakte hij een ‘dartverhaaltje’ omdat hij nou eenmaal een dartliefhebber is. Wie weet waar deze beginnende ‘sportjournalist’ ooit nog eens terechtkomt.  

Is darten een zware concentratiesport of is dat onder genot van een biertje puur gezelligheid? Wij denken dat het allebei kan. Jens stelde aan Richard Verdult van Sporthal de Kannebuis in Halsteren een aantal vragen over darts, dat in zijn gelijknamige grand café veel wordt beoefend.


1. Dart u zelf wel eens in uw vrije tijd?
Nee, Dart zelf nooit in mijn vrije tijd. Ben meer van het voetbal en biljart.

2. Vinden er wel eens toernooien plaats in grand café de Kannebuis?
Ja, er vinden hier wel eens toernooien plaats zoals het toernooi dat begin maart is gehouden in samenwerking met een Roparunteam.

3. Is het hier ook mogelijk om soft tip te darten?
Nee, dit is niet meer mogelijk, We hebben wel een kast gehad voor soft tip darten maar hebben nu geen team meer. De kast is inmiddels verkocht aan een ander café.

4. Kijkt u wel eens in uw vrije tijd naar darten?
Ja, ik kijk regelmatig naar darten op de televisie, bijvoorbeeld naar een PDC (Professional Darts Corporation) Toernooi.
5. Wie is uw favoriete darter?
Mijn favoriete darter is Michael van Gerwen, hij is altijd gedreven en erg geconcentreerd. Ook vind ik ‘wonderkind’ Luke Littler een fantastische darter.

6. Beschikken jullie in het café over dartpijlen of moeten spelers die zelf meenemen?
Ja, wij beschikken over zes verschillende soorten dartpijlen van zwaar tot licht. Zelf meenemen mag natuurlijk ook.

7. Wordt er wel eens wedstrijd gedart in grand café de Kannebuis?
Ja, er worden hier regelmatig wedstrijden gespeeld door vijf verschillende teams die voor de RDF (Roosendaalse Darts Federatie) uitkomen.

8. Moet er gereserveerd worden om te komen darten?
Het beste zou zijn van wel. Er wordt hier namelijk ook vaak gebiljart en dan is er geen plek om tegelijkertijd te darten.

9. Over welke eigenschappen moet een darter beschikken?
Ik denk dat een darter altijd zin moet hebben om te gaan trainen. Ook moet een darter tegen tegenslagen kunnen, dat hoort nou eenmaal bij de sport.

10. Tenslotte: zijn er nog dingen die u wilt toevoegen?
Eén keer per maand vindt er op vrijdag een ranking plaats waarmee prijzengeld valt te verdienen.

Mijn conclusie is: darten kan als serieuze sport gezien worden maar er is niks mis met voor de gezelligheid een pijltje gooien onder het genot van een pilsje.

Richard Verdult