Edwin Maas
Edwin Maas Foto: Dennis van Loenhout

Wouw Live vol traditie en vernieuwing

Algemeen

WOUW – Dubbel zo groot, en dus dubbel zo leuk. Dat is de belofte van de 2024-editie van Wouw Live, waar de Fortunate Sons – bekend van SBS6 The Tribute – maar één van de vele publiekstrekkers is. Er zijn nog kaarten, maar organisator Edwin Maas waarschuwt: “De tent is twee keer zo groot als vorig jaar, maar hij is al bijna vol, dus wees er snel bij!”

Wouw Live is een initiatief waarin Wouw en Kruisland het beste in elkaar naar boven halen. Als eigenaar van De Commerce in Kruisland bewees Maas al dat hij weet hoe hij kansen ziet en kan verzilveren. Zijn roem reikte al snel ver voorbij de dorpsgrenzen, en in Wouw vroeg het lokale Oranjecomité hem of hij de catering voor Wouw Live wilde verzorgen. Maas wilde dat, en wilde meer, want hij zag kansen: op een groter evenement, van meerdere dagen, voor iedereen en vooral voor het dorp: “We willen gewoon dat er rondom Koningsdag meer gebeurt in Wouw!”
Gelukkig voor de feestvierders in Wouw – en ver daarbuiten – staat er in de dagen rondom Koningsdag ook heel wat te gebeuren. Maas en zijn team stelden een programma samen waarin traditie en vernieuwing om voorrang vechten: “We proberen altijd om die acts te boeken die ons publiek het liefste wil zien. We hopen dat we daar ook dit jaar weer in geslaagd zijn, maar Wouw Live moet ook ruimte bieden voor traditie. De Koningsbingo van De Zonnebloem en de handbalvereniging vinden we net zo belangrijk als goede bands. Koningsdag is onze eerste prioriteit, maar het feest daaromheen moet ook onvergetelijk zijn.”

Na de Koningsbingo, op vrijdagmiddag 26 april, barst het feest lost met een Koningsnacht die wordt opgeluisterd door The Glitz Partyband, een zeskoppige formatie die alle genres beheerst en die alle feestbeesten een leuke nacht bezorgt. Het voor- en naprogramma is in deskundige handen bij de Wouwse DJ Chris Seduca. Wie is bekomen van een nacht feesten is op zaterdag 27 april weer welkom bij de tent, waar om 10.00 uur de aubade voor Koningsdag plaatsvindt, met een half uur later de start van de traditionele kinderfietstocht. Om 12.00 uur begint de vrijmarkt, met entertainment en allerlei attracties voor de jonge Wouwenaren. De Oranjeloop om 13.00 uur en de koningskoppelrun om 15.00 uur zijn vanzelfsprekend weer deel van het programma, terwijl Corné van Meer en DJ Marc zorgen voor de muziek.

De toegift van Wouw Live volgt dan op zondag 28 april. Maas slaagde erin om The Fortunate Sons naar Wouw te halen: “Het is natuurlijk erg gaaf om een band te hebben die zo populair is van TV”, zegt Edwin, “zeker omdat The Fortunate Sons muziek maken die iedereen aanspreekt.” Met hun covers van de legendarische Creedence Clearwater Revival sleepten The Fortunate Sons een tweede plek in de wacht in het SBS-programma The Tribute - Battle of the Bands, en in de Wouwse feesttent klinken ze net zo spectaculair als in de Ziggo Dome.
Lees verder op pagina 2 en 3.

De Ziggo Dome weten The Fortunate Sons drie dagen op rij te vullen: “De tent hier in Wouw is twee keer zo groot als vorig jaar, dus we kunnen 1200 mensen kwijt. Er zijn nu al zo’n 1000 kaarten verkocht, maar we hopen natuurlijk op een volle tent. Het programma is echt de moeite waard!”, aldus Edwin Maas van Wouw Live. 

Kaarten voor Wouw Live kunnen worden besteld via decommerce.nl/events of facebook.com/wouwlive Zelf kaarten afhalen kan ook, bij De Commerce in Kruisland, de VVV in Wouw of de Jumbo in Wouw.