Schoonmaken van de put.
Schoonmaken van de put. Foto: AB

Proefboring op Bulkenaar

Algemeen

TOLBERG - Begin april trof onze correspondent langs de Bulkenaarsestraat een boorput aan. Al snel werd duidelijk dat hier, in opdracht van het Bravis ziekenhuis, een proefboring was uitgevoerd. 

Door medewerkers van het bedrijf Q-Flow werd vervolgens de buis van de proefboring doorgespoeld en het grondwater bemonsterd.
De boring onder de hier aanwezige kleilaag, uitgevoerd op een diepte van 80 meter, moet informatie opleveren over de beschikbare hoeveelheid bruikbaar grondwater voor verwarming, koeling en opslag voor het gasloze Bravis ziekenhuis complex.
Inmiddels is duidelijk dat het aantal voorziene boorlocaties, met een capaciteit van 25 m3 per uur, bij lange na niet voldoende zal zijn om het toekomstige ziekenhuis te verwarmen en te koelen. Specialisten geven aan dat meer dan twintig boorlocaties zullen moeten worden benut. Of dat past binnen de plannen en vergunningen is afwachten. Het projectteam van het Bravis ziekenhuis zal daar binnenkort (verwachten wij) meer informatie over verstrekken.

Bedrijf actief in Waterwinputten.