Mischa Bartels van DWD-media draagt De Krant regio Wouw over aan Freek Tielemans van uitgeverij Minerve Pers in Halsteren.
Mischa Bartels van DWD-media draagt De Krant regio Wouw over aan Freek Tielemans van uitgeverij Minerve Pers in Halsteren. Foto: Dennis van Loenhout

De Krant regio Wouw in veilige handen

Algemeen

WOUW / HALSTEREN – Het leven staat niet stil, dat betekent dat dingen veranderen en je soms moeilijke keuzes moet maken. Soms moet je zelfs beslissen dat de toekomst van je “kindje” ergens anders ligt. Dat overkwam Mischa Bartels die deze krant, háár krant, moet overdragen aan een nieuwe eigenaar. Die wil hetzelfde als wat Mischa al vijftien jaar doet: een krant maken waar lezers zich elke maand op verheugen.

De Krant regio Wouw bestaat al ruim 45 jaar, waarvan lange tijd als Plattelandskrant. Onder de hoede van Micha Bartels veranderde de naam in De Krant regio Wouw en de krant in een krant vol mooie leesverhalen over kleine, dorpse onderwerpen en vol met advertenties van bedrijven voor wie de service van De Krant haast oneindig is. 

Kindje

Mischa is trots op haar krant en vindt het al die jaren een genot om elke maand een nieuwe editie te verzorgen, maar tijden veranderen: “Het bedrijf van mijn man breidt uit en heeft er per 1 januari een nieuwe vestiging bij”, zegt ze. “Daar heeft hij mijn hulp bij nodig en als ik me daar volledig wil inzetten blijft er geen ruimte over voor de krant. Daarom heb ik besloten afscheid te nemen, met pijn in mijn hart. Na zo’n lange tijd is zo’n krant toch je kindje.”

Mischa wilde dat haar krant goed terecht zou komen, liefst bij een familiebedrijf dat begrijpt wat een lokale krant nodig heeft en een warm nest zou bieden aan De Krant regio Wouw. Dat warme nest vond ze bij Minerve Pers in Halsteren. 

Familiebedrijf

Dit kleine familiebedrijf geeft al bijna 20 jaar De Halsterse Krant en De Zuidwestkrant uit, dikke huis-aan-huiskranten die elke week verschijnen in Halsteren en Lepelstraat en in de vijf kernen van de gemeente Woensdrecht. Mischa zocht contact met Minerve Pers en werd geraakt door het enthousiasme van de familie Tielemans, die deze uitgeverij runt.

Een deal was snel beklonken. “Wij zien een mooie toekomst voor De Krant regio Wouw”, zegt Freek Tielemans. “Het verschijningsgebied van De Krant sluit heel mooi aan op onze kranten, en de oplage is vergelijkbaar. Ook wij vinden het belangrijk om onze adverteerders grote meerwaarde te bieden, en ook wij willen een krant maken waar lezers elke maand op zitten te wachten. Onze eigen kranten hebben bovendien een sterk en gezond online platform, dat het bereik enorm ondersteunt. Dat willen we ook gaan inrichten voor De Krant regio Wouw. Deze plattelandskrant is al een prachtig medium, maar wij willen het de komende tijd nog verder versterken. Mischa’s ‘kindje’ is bij ons in goede handen.”

Berichten

De Krant regio Wouw plaatst graag redactionele berichten (gratis) die betrekking hebben op met name het verspreidingsgebied van de krant: redactieregiowouw@minervepers.nl