Campagne werk
Campagne werk

Scholing naar zorg- of klimaatbaan

Algemeen

REGIO - West-Brabant Werkt Door lanceert een regionale campagne voor (om)scholing naar een zorg- of klimaatbaan voor mensen die (weer) aan het werk willen, maar daar extra ondersteuning of hulp bij nodig hebben. 

Doel van deze campagne is dat mensen uit de regio West-Brabant contact opnemen met West-Brabant Werkt Door om geïnformeerd te worden over de baan- en opleidingsmogelijkheden in kansrijke sectoren. De campagne wordt uitgerold in de gehele arbeidsmarktregio West-Brabant. 

 

Ondersteuning bij (loop)baan

Met de campagne worden mensen erop geattendeerd dat er in West-Brabant veel baanmogelijkheden in de zorg en energietransitie zijn. Ook wanneer iemand (nog) niet de juiste papieren op zak heeft. West Brabant Werkt Door stimuleert mensen, die ondersteuning nodig hebben om te (kunnen) solliciteren op een dergelijke baan, contact op te nemen. Bijvoorbeeld wanneer er scholing, loopbaanbegeleiding, een opfriscursus of een sollicitatietraining nodig is.

Operationeel coördinator Alex de Klerk van West-Brabant Werkt Door licht toe: “West Brabant Werkt Door helpt mensen die (weer) aan de slag willen, maar zelf het gevoel hebben dit nog niet te kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze niet weten hoe ze dit het beste kunnen aanpakken, niet over de juiste opleiding beschikken en/of hulp nodig hebben bij het sollicitatieproces.”

 

Over West Brabant Werkt Door (RMT)

West Brabant Werkt Door is een Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) en 1 van de 35 RMT’s in Nederland. Iedere arbeidsmarktregio in Nederland heeft een eigen RMT. In het mobiliteitsteam werken regionale partners samen om snelle ondersteuning van werkzoekenden mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door advies, scholing of
matching. Het RMT heeft een eigen budget beschikbaar.

 

campagne werk klimaat
campagne werk zorg