Voorwerp van de maand februari; waar dient dit voor?
Voorwerp van de maand februari; waar dient dit voor?

Voorwerp op de kubus was een brievenweger

Algemeen

WOUW - In de maand januari stond op de kubus bij de VVV in de Bergsestraat in Wouw een brievenweger.

Vroeger had bijna iedereen een brievenweger in huis die nodig was om een wat zwaardere brief te wegen om zodoende te kunnen bepalen hoeveel postzegels er op moesten om strafporto te voorkomen.

Dit exemplaar heeft twee mogelijkheden. Door het gewichtje omhoog te zetten kun je het gewicht van niet al te zware brieven bepalen. Is er sprake van een pakketje, dan kun je het gewicht omlaag zetten en kunnen er zwaardere dingen worden gewogen. Natuurlijk kun je de bievenweger ook nu nog gewoon gebruiken.

Waar je wel op moet letten is dat je er voor zorgt dat voor je gaat wegen de wijzer in de nulstand staat. Met een schroef kun je de schaal hoger en lager zetten.

Het bleek geen moeilijke opgave te zijn, want er kwamen tientallen goede oplossingen binnen uit de hele regio en zelfs enkele uit Essen. Dat betekende dat we moesten loten en de prijs gaat dit keer naar mevrouw J. Vis uit Wouw.

Nieuw voorwerp

Op de kubus hebben we weer een nieuw voorwerp gelegd. Het is een stuk gereedschap, maar wat is het precies?  Alleen het woord tang is niet voldoende, zet er vooral bij als u de oplossing wil geven waar hij voor diende.

Oplossingen kunnen gratis genoteerd worden op een briefje bij de VVV in Wouw of per mail toegestuurd worden naar martel6@hetnet.nl. Vergeet niet uw naam en adres te noteren.

Voorwerp op kubus januari 2023