NSV Nispen
NSV Nispen Foto: Aart van Bockel

Amateurvoetbal naar beslissende fase

Algemeen

REGIO WOUW - De komende maanden gaan de beslissingen vallen in het amateurvoetbal. De ploegen die het minst gehinderd worden door schorsingen en blessures gaan er met de prijzen vandoor. Vooral de degradatiekandidaten kunnen geen enkele basisspeler missen. Het betere weer komt er weer aan, dus de supporters zullen de weg naar de voetbalvelden wel weer weten te vinden. 

SC Kruisland

Eerste klasser SC Kruisland is in een hevige promotiestrijd verwikkeld. Het is dringen aan de kop van de ranglijst. Nemelaer, Best Vooruit, TAC ‘90, Erp en Geldrop doen allemaal nog mee voor het kampioenschap of een periodetitel. Er is geen ploeg die er echt bovenuit steekt. Dus de spanning blijft er tot het eind van de competitie inzitten.

Cluzona

Tweede klasser Cluzona ligt op schema voor een nacompetitieplaats. RBC zal wel kampioen worden. Antibarbari is een geduchte concurrent, maar Cluzona is zeker niet minder dan de andere ploegen in deze competitie. 

Rimboe

Met een periodetitel op zak kan Rimboe zich rustig richten op het kampioenschap. Nieuw-Borgvliet is de voornaamste tegenstander, maar bij Rimboe zit toch iets meer voetballend vermogen. Rimboe moet nu niet verslappen met een prijsje op zak, maar op volle kracht wedstrijden blijven winnen. 

NSV

NSV moet alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen. DIOZ gaat er zeker uit, maar NSV zal toch Noordhoek of METO achter zich moeten houden.

Vivoo

Vivoo sluipt in de vijfde klasse naar de subtop. In de strijd om de promotieplaatsen zal Vivoo zich waarschijnlijk niet gaan mengen, want daarvoor is het verschil met de top iets te groot.

HSC’28

HSC’28 wordt deze maand uitgelicht in De Krant regio Wouw met een groter verhaal, Zie de pagina hiernaast.

FC Moerstraten

FC Moerstraten speelt nog steeds met veel plezier in de reserve klasse. De damesafdeling van de Moerstraatse voetbalclub, die in 2023 vijftig jaar bestaat, floreert als een tierelier. Het VR1 team sleepte vorig seizoen de kampioenstitel binnen. 

SC Welberg

SC Welberg kan in de zaterdag vierde klasse punten pakken tegen Lepelstraatse Boys en Boeimeer. De rest van de ploegen is een maatje te groot.

Excelsior Essen

Excelsior Essen is een echte middenmoter. Geen degradatiegevaar maar ook te ver verwijderd van de promotieplaatsen. Excelsior Essen is thuis voor de topploegen wel een moeilijke tegenstander.

Wedstrijdtip: 

26 februari
10.00 uur


Rimboe Vrouwen SC Gastel Vrouwen


Sportpark Rimboe

Wouwse Plantage