Familie Nelen gaat in Frankrijk een camping starten.
Familie Nelen gaat in Frankrijk een camping starten.

Wij gaan vertrekken!

Algemeen

HUIJBERGEN - Stefan, Alicia en Tiamo Nelen uit Huijbergen gaan hun dromen verwezenlijken in het Franse Fayl-Billot. Dit ligt tussen Nancy en Dijon, maar ook dicht aan de Zwitserse grens. Hier gaan ze net als Stefans ouders een camping beginnen. De camping gaat Côte de Chèvre heten, dit is de Franse naam voor Costa Kabrita. 

“Vanuit huis heb ik jarenlang het campingleven mee kunnen genieten en dit is altijd goed bevallen. Ik roep al vijftien jaar dat ik het gehaaste leven in Nederland zat ben, maar ook alle prijzen worden hier veel te gek. Zoals de gestegen energiekosten, we zijn van 210 euro in de maand naar ruim 800 euro gegaan. Later volgde nog een naheffing van ruim 4000 euro, waar zijn we in Nederland dan ook mee bezig. Hetzelfde geldt met de boeren die ze het liefst laten verdwijnen, dat is niemand ontgaan. Dit was dus voor mij en mijn vrouw reden genoeg om dromen te verwezenlijken en plannen te gaan maken”, vertelt Stefan.

Toekomst

“Frankrijk is een mooi land en niet te ver van Nederland. Het land biedt ons meer toekomstperspectief dan Nederland. Het leven is daar ook niet zo gehaast en alles is veel landelijker. We hebben dus uiteindelijk in Frankrijk een camping kunnen vinden om te gaan kopen. Op dit terrein staat ook ons huis, waar we bovenin kunnen gaan wonen. Op de begane grond is er plaats voor een appartement en kamer die we kunnen verhuren. De camping zelf bevindt zich achter het huis, hier is ruimte voor zes campingplaatsen. Dit zijn ook groene campingplaatsen, voor het seizoen begint, maaien we de plaatsen kaal en als het campingseizoen afgelopen is laten we dit weer dichtgroeien. Zo blijven we dicht bij de natuur en zijn we een groene camping. We leggen stroom aan, maar er komt geen waterleiding. Hierdoor zullen de mensen bij een waterpunt hun water moeten halen.”

“We hebben ons huis weten te verkopen en trekken tijdelijk bij mijn ouders in tot alles klaar en geregeld is in Frankrijk. Dat zal dan ook vaak pendelen worden tussen Frankrijk en Huijbergen om alles klaar te krijgen. Ook zal ik in Frankrijk een baan moeten vinden, dit zal net als nu bij een varkensboer gaan worden. Want ook in de wintermaanden zal er geld verdiend moeten worden. Als onze zoon wat ouder is, zal ook Alicia buitenshuis gaan werken om zo extra geld te verdienen. Maar tot dat allemaal geregeld is om er te kunnen wonen gaan we nog heel wat kilometers vreten. Als het dan klaar is gaan er ook net als bij mijn ouders dieren op de camping komen”, aldus Stefan Nelen. 

Voor meer informatie kijk op de facebookpagina van Côte de Chèvre of kijk op de website www.cotedechevre.com. Hier staan ook foto’s.

“Reden genoeg om dromen te verwezenlijken en plannen te gaan maken”