Er wordt weer een volle feesttent verwacht bij Clockback van KPJ Heerle-Moerstraten.
Er wordt weer een volle feesttent verwacht bij Clockback van KPJ Heerle-Moerstraten. Foto: Erwin Martens

Clockback festival in feesttent Moerstraten

Algemeen

MOERSTRATEN - Voor KPJ Heerle-Moerstraten heeft de zomertijd nu lang genoeg geduurd. Bestuur en leden zijn druk bezig met de voorbereiding van het Clockback festival dat plaatsvindt op zaterdag 28 oktober in Moerstraten. 

Voorzitter Martijn Schuurbiers van KPJ Heerle-Moerstraten vertelt: “Clockback is altijd in de nacht van zaterdag op zondag wanneer de klok van zomer- naar wintertijd gaat, dus één uur terug wordt gezet. Clockback werd voor het eerst georganiseerd in 2017, toen nog in gasterij de Afspanning in Heerle. Hier hebben we dit evenement drie jaar achter elkaar gehouden.”

Schuurfeest

“Daarna kwam corona waardoor we twee jaar achter elkaar, in 2020 en in 2021, geen schuurfeest hebben kunnen organiseren in april. In de zomer van 2021 kwamen er versoepelingen waardoor evenementen weer mogelijk waren. Helaas werd gasterij de Afspanning in coronatijd gesloten waardoor we daar niet meer terecht konden. Omdat we al twee jaar geen schuurfeest hadden kunnen organiseren, hebben we onze kans gepakt om in korte tijd met alle risico’s toch nog een feest op te zetten. Dat tentfeest was meteen een groot succes waardoor we Clockback nu voor het derde jaar in zijn huidige vorm organiseren”, aldus Martijn Schuurbiers. 

Feesttent

Als het goed is staat er op zaterdag 28 oktober weer een volle feesttent met duizend bezoekers aan de Laagweg in Moerstraten bij melkveehouderij Maas.

De entree voor het evenement is 15 euro per persoon en tickets zijn te koop online via Tibbaa. Minimale leeftijd is 16 jaar en natuurlijk ‘niks onder de 18!’ zodat de KPJ weer een gezellig en een verantwoord feestje kan geven. Het Clockback festival begint om 20.30 uur en duurt tot 01.30 uur. Zoals bekend is eindigt de zomertijd 2023 in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober. De klok wordt dan een uur achteruit gezet, dat betekent een extra uurtje feesten! 

Optredens

De acts op die avond zijn DJ Daani en zanger Randy Watzeels. Huis-DJ Peer van de Showtime zal op de avond zelf met zijn team weer het licht en geluid verzorgen.

Milieubewust

Dit jaar voert KPJ Heerle Moerstraten een vernieuwing in tijdens het Clockback evenement. De voorzitter licht toe: “In het kader van milieubewust denken geven wij geen kartonnen dranktrays meer uit. In plaats daarvan kunnen de bezoekers voor een aantal consumptiebonnen aan statiegeld een plexiglas dranktray halen. Als ze hun dranktray heel inleveren krijgen ze hun consumptiebonnen terug. Daarnaast werken we dit jaar ook met drankkannen waarbij hetzelfde principe geldt als met de dranktrays.” KPJ Heerle-Moerstraten bestaat op dit moment uit 75 leden en 25 jeugdleden. Ze hebben zin in Clockback!

KPJ Heerle Moerstraten
KPJ Heerle Moerstraten