Uitreiking Jongerenroos tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Huis van Roosendaal.
Uitreiking Jongerenroos tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Huis van Roosendaal. Foto: AB

“Wat vaker relativeren en in gesprek gaan”

Algemeen

GEMEENTE ROOSENDAAL - Een groot aantal inwoners van Roosendaal en de dorpen bezocht op maandagavond 8 januari “Huis van Roosendaal” ter gelegenheid van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Na een door de stadsdichter uitgesproken gedicht nam burgemeester Han van Midden het woord en verwelkomde op hartelijke wijze “zijn” gasten. 

Deze keer werd eenieder in de gelegenheid gesteld om met een QR code en de eigen mobiele telefoon interactief deel te nemen aan zijn toespraak. En daar werd door velen gevolg aan gegeven. De ingetypte reacties van de aanwezigen op enkele door de burgemeester opgeschreven woorden (zoals “Cobra” en “Wapen”) waren voor alle bezoekers direct zichtbaar op de opgestelde schermen.  

Al snel werd duidelijk wat hij beoogde: mensen laten ervaren dat anno 2024 anders wordt gekeken dan in voorgaande jaren. Daar waar nu in de gemeente Roosendaal “explosief vuurwerk” en “vuurwapen” worden genoemd, zou vroeger -en door enkelen gelukkig nu ook nog- “slang” en “Het wapen van Roosendaal” zijn genoteerd. Kort en goed: de burgemeester riep op om wat vaker te relativeren en met elkaar in gesprek te gaan.

De nieuwjaarsreceptie is tevens het jaarlijkse moment voor het uitreiken van de Jongerenroos. Zes jongeren mochten het podium betreden en kregen, vanwege hun verdiensten voor de samenleving, uit handen van de burgemeester een Jongerenroos en daarbij behorende oorkonde uitgereikt. Zowel de jongeren als de aanwezigen wisten dit gebaar bijzonder te waarderen. 

Na de uitreiking werd de geanimeerde samenkomst muzikaal voortgezet onder het genot van een drankje en hapje. Burgemeester Han van Midden en de wethouders waren vervolgens voor bezoekers persoonlijk aanspreekbaar. Kortom: een geslaagde nieuwjaarsreceptie!

Burgemeester tijdens schermpresentatie
Reacties van aanwezigen werden getoond op beeldschermen.
Het was druk op de nieuwjaarsreceptie 2024.
Nispense tweeling Otte met de Jongerenroos
Er hing een gezellige sfeer in het mooie Huis van Roosendaal.