Mariadal concert.
Mariadal concert.

Mariadal Jubileumconcert

Algemeen

WOUW - Het Mariadal Jubileumconcert wordt op vrijdag 22 maart 2024, aanvang 19.30 uur, georganiseerd door Rotaryclub Roosendaal Donkenland in de Lambertuskerk in Wouw. 

Martyn Smits, Managing Director van de Fontys Academy of Music & Performing Art, Master of Music, is de muzikaal adviseur van het Mariadalconcert. Er wordt gemusiceerd door Brabant Chamber Orchestra o.l.v. dirigent Amin Amel Ebrahimi. Het is een van de meest geprezen kamermuziekensembles in de regio. Het ensemble bestaat uit getalenteerde musici die de rijkdom van klassieke muziek overbrengen met passie en precisie. Het repertoire omvat een breed scala aan klassieke meesterwerken en hedendaagse composities. Sinds de oprichting heeft het Brabant Chamber Orchestra bijzondere aandacht besteed aan diversiteit en inclusie, in zowel de programmering als in de samenstelling van het orkest. De 26-jarige Amin Ebrahimi is componist/dirigent, afkomstig uit Iran, is inmiddels vijf jaar in Nederland en studeerde ruim een jaar geleden af als dirigent aan het conservatorium in Tilburg. Doel: De Stichting School voor Jong Talent te Paramaribo. Op deze school genieten kinderen dagelijks van talentonderwijs (zang/muziek/dans) naast het regulier basisonderwijs. Individuele talenten worden serieus ontwikkeld en gestimuleerd. Het project wordt gesteund door Pater Toon te Dorsthorst. Kaarten à € 35,=, zijn te bestellen via: mariadalconcert@gmail.com. Na het concert, zonder pauze, is er voor alle aanwezigen gratis een culinair hapje en een drankje.

Locatie: De Lambertuskerk in Wouw. De kerk is tussen 1505 en 1529 gebouwd. In 1581 werd deze deels verwoest en in de 19de eeuw hersteld. In 1948 vindt wederom herbouw plaats na het in brand schieten van de kerk door de Duitsers in 1944. In de kerk bevinden zich unieke houten beelden, rond 1695 vervaardigd voor de abdij van Hemikshem en het mooie Verrijzenis glas-in-lood raam uit 1937 van Joep Nicolas