Kunstmarkt Nispen
Kunstmarkt Nispen Foto: A van Bockel

Aanmelden voor Kunstmarkt Nispen

Algemeen

NISPEN - Ook dit jaar organiseert Stichting Cultureel Nispen een kunstmarkt in Nispen. De 7e editie vindt plaats op zondag 2 juni. Stichting Cultureel Nispen is op zoek naar geïnteresseerden die willen deelnemen aan de Kunstmarkt. 

Met het organiseren van een kunstmarkt in ‘de Heerlijckheijd Nispen’ benadrukt Stichting Cultureel Nispen tevens de historische band tussen het dorp en de Antwerpse kunstenaar Peter Paul Rubens. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven documenten blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! Rubens staat niet alleen synoniem voor uiteenlopende vormen van kunst maar ook voor de stad Antwerpen en een Bourgondische levensstijl. Vlaamse kunstenaars zijn daarom eveneens van harte welkom om deel te nemen.

Nevenactiviteiten

Om de kunstmarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezoekers, zijn er tevens enkele passende nevenactiviteiten. Kinderen worden daarbij niet vergeten. Deze keer is er ook weer de mogelijkheid om kunstobjecten gratis te laten taxeren. De Kunstmarkt Nispen vindt plaats in en rond het Openluchttheater, Sprengepad 2 te Nispen tussen 10.00 en 17.00 uur. Op het parkeerterrein bij de Turftuin komen kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden. De entree is gratis.

Aanmelden voor deelname

Stichting Cultureel Nispen is op zoek naar geïnteresseerden die willen deelnemen aan de Kunstmarkt. Het is mogelijk dat twee kunstenaars samen een kraam huren. De organisatie stelt het op prijs dat huurders van een kraam tijdens de kunstmarkt ook actief bezig zijn. Aanmelden kan via: cambrosens@hotmail.com. De huurprijs van een kraam bedraagt € 38. Deze kosten moeten vóór 15 mei zijn voldaan via overschrijving op IBAN rekeningnummer: NL 49 RABO 0110 0200 65 t.n.v. Stichting Cultureel Nispen o.v.v. KUNSTMARKT.

Overige informatie

Het inrichten van de kramen kan vanaf 08.30 uur. De kramen zijn voorzien van een overkapping en een uitstalblad (4 x 1 meter) op schragen. Elke deelnemer zorgt zelf voor alle benodigdheden materiaal, zoals krukje, ezel, enzovoort. Op het terrein is elektriciteitsaansluiting. Indien je gebruik wenst te maken van elektriciteit kun je dit bij aanmelding aangeven. Deelname aan de Kunstmarkt is op eigen risico. Stichting Cultureel Nispen is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen van derden.

Aanvullende vragen of opmerkingen met betrekking tot de Kunstmarkt Nispen? Neem dan contact op met de stichting via het e-mailadres: cambrosens@hotmail.com

Afbeelding
Kunstmarkt Nispen
Kunstmarkt Nispen
Kraampje op de kunstmarkt