Grondstuk AZC Heerle
Grondstuk AZC Heerle Foto: AB

Bijeenkomst AZC inwoners Wouw verplaatst

Algemeen

WOUW - Vanwege de voorgenomen vestiging van een AZC nabij Heerle waren er donderdag 18 april twee bewonersbijeenkomsten in De Schalm in Heerle. Deze bijeenkomsten waren specifiek voor bewoners uit Heerle. Omdat het AZC hemelsbreed ook amper een kilometer van Wouw gesitueerd zal gaan worden, is er ook vanuit dit dorp behoefte aan nadere uitleg. 

Daarom is een extra bijeenkomst gepland op donderdag 25 april in het Huis van Roosendaal, maar die gaat niet door! 

Deze locatie roept veel vragen en vooral onbegrip op. Bewoners zouden het fijner vinden om deze bijeenkomst in hun eigen dorp te laten plaatsvinden. Bovendien scheelt dit voor honderden een rit naar Roosendaal en parkeerproblemen. (op donderdagavond is het altijd heel erg druk in Roosendaal, mede ook vanwege de avondopenstelling van het Huis van Roosendaal). Bij een bijeenkomst in het dorp zelf kan iedereen te voet komen en is er de mogelijkheid voor meer dorpsbewoners om erbij te zijn. 

De fracties VLP Roosendaal en CDA hebben daarom aan B en W gevraagd de bijeenkomst in Wouw zelf, zoals ook afgelopen week in Heerle op locatie was, te laten plaatsvinden in plaats van in Roosendaal. De mogelijke komst van het AZC heeft veel emotie, vragen, boosheid, angst en onzekerheid veroorzaakt onder de inwoners van met name Heerle en Wouw. Kiezen voor een locatie voor een bewonersbijeenkomst in Wouw getuigt van meer empathie met de inwoners.

B en W van gemeente Roosendaal laten weten dat om veiligheidsredenen is gekozen voor het Huis van Roosendaal. Echter, het college wil tegemoetkomen aan de wens voor het houden van de bijeenkomst in Wouw zelf maar daarvoor zijn er aanstaande donderdag 25 april in Wouw geen mogelijkheden. ‘Mede hierdoor zijn we genoodzaakt om uit te wijken naar een latere datum. Dit betekent concreet dat de bijeenkomst van aanstaande donderdag niet doorgaat. De nieuw te organiseren bijeenkomst zal kort na de meivakantie plaatsvinden. Hierover volgt nog meer informatie.’