Zicht AZC op de Wouwse Tol.
Zicht AZC op de Wouwse Tol. Foto: AB

‘Houd bewonersbijeenkomst AZC voor inwoners in Wouw’

Algemeen

‘Houd bewonersbijeenkomst AZC voor inwoners in Wouw’

WOUW/HEERLE/ROOSENDAAL - Vanwege de voorgenomen vestiging van een AZC nabij Heerle waren er donderdag 18 april twee bewonersbijeenkomsten in De Schalm in Heerle. Deze bijeenkomsten waren specifiek voor bewoners uit Heerle. Omdat het AZC hemelsbreed ook amper een kilometer van Wouw gesitueerd zal gaan worden, is er ook vanuit dit dorp behoefte aan nadere uitleg. 

Daarom is een extra bijeenkomst gepland op donderdag 25 april in het Huis van Roosendaal. Deze locatie roept veel vragen en vooral onbegrip op. De fracties van VLP Roosendaal en CDA vragen dan ook het college van B en W om deze bijeenkomst in het dorp Wouw zelf te laten plaatsvinden. 

‘Bewoners zouden het fijner vinden om deze bijeenkomst in hun eigen dorp te laten plaatsvinden. Bovendien scheelt dit voor honderden een rit naar Roosendaal en parkeerproblemen; op donderdagavond is het altijd heel erg druk in Roosendaal, mede ook vanwege de avondopenstelling van het Huis van Roosendaal. Bij een bijeenkomst in het dorp zelf kan iedereen te voet komen en is er de mogelijkheid voor meer dorpsbewoners om erbij te zijn. 

Onze fracties hebben derhalve de volgende vragen: Waarom organiseert u deze bijeenkomst niet in Wouw zelf, zoals u ook afgelopen donderdag in Heerle op locatie was? Bent u bereid de locatie alsnog aan te passen naar een plek in Wouw en hierover te communiceren? Graag een toelichting.

U zult begrijpen dat de mogelijke komst van het AZC veel emotie, vragen, boosheid, angst en onzekerheid heeft veroorzaakt onder de inwoners van met name Heerle en Wouw. Kiezen voor een locatie voor een bewonersbijeenkomst in Wouw achten wij dan ook getuigen van meer empathie met de inwoners.’

Namens fractie VLP Roosendaal, Eric de Regt, Toon Jochems en Jan Brouwers

Namens Fractie CDA, Pieter Smits

Gelet op de tijdsdruk vragen wij om beantwoording per ommegaande.