Afbeelding
Foto: Ragazze quartet

Ragazze Quartet in Lambertuskerk

Algemeen

WOUW - Het vijftiende Mariadalconcert wordt op vrijdag 17 maart 2023, aanvang 19.30 uur, georganiseerd door Rotaryclub Roosendaal Donkenland in de Lambertuskerk in Wouw. Martyn Smits, Managing Director van de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) in Tilburg, organist, filosoof én Roosendaler, is muzikaal adviseur van het Mariadalconcert

Het Ragazze Quartet presenteert die avond het pure strijkkwartet programma Basis, een concert vol bloedstollend mooie muziek, en keert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de kracht van het strijkkwartet bloot.

In Basis worden twee stukken gespeeld die betekenisvol zijn geweest aan het begin van de 20-jarige carrière van het kwartet: Het Lentekwartet van Mozart dat het Ragazze Quartet tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bestudeerde en Schuberts Der Tod und das Ma¨dchen dat op hun debuutplaat bij label Channel Classics stond. Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.Verhalen en anekdotes uit het verleden, heden en ideeën over de toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een kijkje achter de schermen van een professioneel strijkkwartet in de 21ste eeuw. Persoonlijke anekdotes uit hun kwartet-bestaan, hun liefde voor de muziek, uitleg bij de stukken die gespeeld worden en hun toekomstbeeld komen aan bod.

Het goede doel:

Een weekend-school in Moengo, district Marowijne in Suriname, om kinderen uit kwetsbare gezinnen op een jonge leeftijd enthousiast, creatief en leergierig te maken en ze zodoende te inspireren om verschillende vaardigheden aan te leren. Het project wordt gesteund door Pater Toon te Dorsthorst o.m.i.en uitgevoerd door de Pater Ahlbrinck Stichting (PAS).

Kaarten à € 35,=, zijn te bestellen op het e-mailadres:mariadalconcert@gmail.com

Na het concert, dat geen pauze kent, wordt er voor u, all-in, een drankje en diverse exclusieve culinaire hapjes geserveerd achter in de kerk.