Actiemoment in de voetbalwedstrijd NSV-METO in Nispen (Foto: Peter van Trijen).
Actiemoment in de voetbalwedstrijd NSV-METO in Nispen (Foto: Peter van Trijen). Foto: Peter van Trijen

Spanning stijgt bij amateurvoetbal

Algemeen

REGIO WOUW - Bijna alle voetbalclubs zijn alweer aan het plannen voor volgend seizoen. Wie blijft er, wie gaat er weg, wie wordt er trainer? Vaak worden die plannen bemoeilijkt door de plaats op de ranglijst. Gaan we promoveren of degraderen? De komende weken vallen de puzzelstukjes in elkaar. Wij maken nu alvast een overzicht van de prestaties van de voetbalclubs in de regio Wouw. In deze maart-uitgave wordt Cluzona nader belicht. 

SC Kruisland

Eersteklasser SC Kruisland doet volop mee voor de promotieplaatsen, maar er doet zich toch een klein probleempje voor: tegen de kleintjes laat Kruisland te veel punten liggen. Oplossen dat probleem en promotie is een feit. 

Rimboe

Rimboe blijft aantrekkelijk, verzorgd voetbal spelen. Met BSC en Borgvliet wordt er flink

gestreden om de titel. Wij hopen op Rimboe, omdat goed voetbal nu eenmaal beloond moet worden.

NSV

NSV moet nu toch snel een paar wedstrijden gaan winnen, anders komt degradatie akelig dichtbij. Aan het eind van de competitie komen vaak de gekste uitslagen op het scorebord, dus nu moet het gebeuren: alles geven de komende maand. 

Vivoo

Na het pak slaag tegen koploper Molenschot lijkt Vivoo definitief verbannen tot de middenmoot. Helaas presteert Vivoo dit seizoen te wisselvallig. 

HSC’28

Over het algemeen kun je zeggen dat HSC dit seizoen slordig is omgesprongen met de doelrijpe kansen. Toch kan HSC met een stevige eindsprint nog in de buurt komen van de promotieplaatsen.

FC Moerstraten

In de reserveklassen doet Moerstraten aardig mee. Voor de regio zou het mooi zijn als Moerstraten weer een vierde of vijfdeklasser op de been kan brengen. De jeugd heeft dan weer iets om naar uit te kijken. 

SC Welberg

Welberg staat in de zaterdag vierde klasse onderaan. Tijdens het seizoen is er nu gebroken met de trainer. Zouden de spelers misschien niet goed genoeg zijn? Als er komende weken nog 12 punten gehaald worden dan lag het aan de trainer.

Excelsior Essen

Wij raden iedere voetballiefhebber aan om eens over de grens te wippen om Excelsior Essen te gaan bekijken. Stevig, mannelijk voetbal in de derde provinciaal. Excelsior Essen is een echte middenmoter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding