Cluzona en SC Kruisland in een oefenwedstrijd te Wouw.
Cluzona en SC Kruisland in een oefenwedstrijd te Wouw.

Amateurvoetbal uit de startblokken

Algemeen

REGIO WOUW - Onze amateurvoetballers gaan er weer tegenaan. De trainers hebben in de voorbereiding hun basiselftal bij elkaar gezocht en in de competitie moet het nu gaan gebeuren.

SC Kruisland

SC Kruisland komt dit jaar uit in de 4e divisie. Wie had dat een jaar of vijf geleden kunnen denken. Met succestrainer Jack van den Berg en een aantal versterkingen gaat Kruisland proberen een goed figuur te slaan in die 4e divisie. Tegen streekgenoten Unitas Etten-Leur en RKSV Halsteren zal dat alvast een hoop publiek opleveren. Wij denken dat SC Kruisland het gaat redden in die zware klasse, door veel scorend vermogen.

Rimboe

Rimboe knokte zich via de nacompetitie naar de 3e klasse. Rimboe bewaarde steeds de scorende spelers voor de slotfase. Misschien lukt die truc in de 3e klasse ook nog. Rimboe heeft niet een erg brede selectie en dat kan komend seizoen wel eens een probleem worden. Toch denken wij dat Rimboe zich op voetballend vermogen gaat handhaven.

NSV

NSV kende vorig jaar een seizoen om snel te vergeten. Een prachtige vereniging met een sfeervolle accommodatie beweren de volgers van NSV. Alleen sportief lukt het niet echt. Promoveren moet de doelstelling zijn voor NSV. Met de juiste instelling moet dat volgens ons gewoon mogelijk zijn.

Vivoo

Vivoo presteerde erg wisselvallig vorig seizoen. De gedoodverfde kampioen in de competitie van Vivoo is streekgenoot Meto uit Hoogerheide. Die ploeg wil na de degradatie zo snel mogelijk terug promoveren. Vivoo moet zich richten op een goede serie en zo een periodetitel pakken. Onze voetbalredactie gelooft daar in, tenminste als de beschikbaarheid van de selectiespelers optimaal is.

HSC ‘20

HSC ‘20 moet komend seizoen maar eens een keer mee gaan spelen om de titel. Met de juiste speelwijze en instelling moet dat gewoon kunnen. Vorig seizoen ontbrak op de beslissende momenten het heilige vuur. Gas geven in het nieuwe seizoen en HSC kan dan van iedereen winnen.

F.C. Moerstraten

Bij F.C. Moerstraten gaat het om leuk, recreatief voetbal. Toch zou het leuk zijn voor de regio als F.C. Moerstraten weer eens een standaardteam in de 5e klasse op de been zou kunnen brengen. De jeugd heeft dan iets om naar uit te kijken.

SC Welberg

SC Welberg was de afgelopen jaren een van de lelijke eendjes in de zaterdag 4e klasse. Een aantal wedstrijden was het steeds nét niet. SC Welberg moet een speelwijze gaan ontwikkelen om lang in de wedstrijd te blijven. De tegenstanders moeten er een hekel aan krijgen om tegen Welberg te moeten spelen. Een middenmoot positie moet dan mogelijk zijn.

Cluzona

Cluzona werd na het afgelopen seizoen uitgeschakeld voor promotie door het Oosterhoutse TSC (1-0). Cluzona moet dit seizoen maar weer gewoon voor promotie gaan. De voetbalvolgers verwachten komend seizoen veel van Beek Vooruit in de 2e klasse. Nu RBC gepromoveerd is, zal de top waarschijnlijk wel breder worden. Cluzona moet van iedereen kunnen winnen. Het zal vooral zaak zijn om tegen de kleintjes niks te laten liggen.

Excelsior Essen

Excelsior Essen, middenmoter in de 3e provinciaal, speelt toch iets ander voetbal dan de “Hollandse” ploegen. Mannelijk, wat verdedigender en als er eenmaal een voorsprong is, wordt er niks meer weggegeven. Handhaven moet voor Excelsior Essen geen probleem zijn.

Cluzona en SC Kruisland in een oefenwedstrijd in Wouw.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rimboe in actie tijdens de nacompetitie.
 Thuiswedstrijd bij NSV in Nispen.