SC Kruisland en Cluzona troffen elkaar in de voorbereiding op sportpark De Doelen in Wouw.
SC Kruisland en Cluzona troffen elkaar in de voorbereiding op sportpark De Doelen in Wouw. Foto: Bep Tielemans

Nu gaat het om de knikkers ...

Algemeen

REGIO WOUW - Alle resultaten uit de voorbereiding kunnen in de prullenbak als de eerste competitiewedstrijd wordt verloren. Links en rechts moet er nog een speler terugkomen van vakantie, maar bijna alle voetbalclubs zijn nu compleet.

SC Kruisland 

SC Kruisland is al een paar weken begonnen. De vierde divisie blijkt toch nog een fikse klus voor de ploeg van trainer Van den Berg. In de thuiswedstrijd tegen Wittenhorst (4-4) bleek de kwetsbaarheid achterin. Fouten worden in vierde divisie genadeloos afgestraft. Daar zal een oplossing voor gevonden moeten worden. SC Kruisland moet z’n draai nog even vinden, maar dan gaan de punten wel komen. Handhaven moet met zoveel kwaliteit toch geen probleem zijn.

Cluzona 

Cluzona is kwalitatief zeker niet achteruit gegaan. Vorig seizoen werd de promotie op een haar na gemist. Nu lijkt de tweede klasse in zijn totaliteit iets zwakker geworden. Dus een periodetitel moet voor Cluzona mogelijk zijn. 

HSC’28

HSC’28 moet komend seizoen in de top 5 mee kunnen doen. Kansen afmaken is de opdracht. Heel de wedstrijd beter zijn, schiet niet op. Iets zakelijker spelen en dan komt het goed met HSC. 

Rimboe

Rimboe moet zich na de promotie naar de derde klasse eerst maar eens naar een veilige middenmoot positie spelen. Er zit genoeg voetballend vermogen in de ploeg. De invallers maakten vorig seizoen meestal het verschil. De selectie van Rimboe is niet erg breed, dus de sterkhouders moeten fit blijven.   

FC Moerstraten 

Bij FC Moerstraten is het nog steeds gezellig voetballen. Wij hopen steeds dat Moerstraten de komende jaren met een standaardelftal mee gaat doen in de vierde of vijfde klasse. Het is wel zo, als de vereniging tevreden is met de huidige gang van zaken je daar niks aan moet veranderen.

SC Welberg

SC Welberg krijgt het prestatief nog steeds niet op de rit. In de zaterdag vierde klasse kun je de gewonnen wedstrijden op de vingers van één hand tellen. Een speler met een beetje kwaliteit vertrekt ook meestal na een paar seizoenen. Er zou in elke linie wat routine bij moeten komen om het tij te keren.

NSV

NSV kende een jaar om snel te vergeten. De degradatie was onafwendbaar voor de club uit Nispen. Voor het komend seizoen is er maar één opdracht: terug promoveren!

Excelsior Essen

Onze Belgische vrienden van Excelsior Essen brengen elk seizoen weer een degelijk elftal op de been van de derde provinciaal. Hun thuiswedstrijden zijn een aanrader: veel strijd en goed voetbal. 

Vivoo

Vivoo speelde afgelopen competitie te wisselvallig. Een selectiespeler moet gewoon twee keer trainen in de week en op speeldagen beschikbaar zijn. Laat je daar gaten vallen dan gaat het op beslissende momenten mis. Vivoo moet gewoon een klasse omhoog. Samen de schouders eronder voor promotie!