Fiets je mee voor een goed doel op Tweede Pinksterdag?
Fiets je mee voor een goed doel op Tweede Pinksterdag?

Fietsen voor goed doel op tweede pinksterdag

Algemeen

REGIO - Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) is er een fietstocht in Halderberge en Roosendaal. Deze wordt georganiseerd door de protestantse kerken van Oudenbosch, Oud Gastel, Kruisland en Roosendaal en de R.K parochies in Oud Gastel en Roosendaal. Tijdens de fietstocht kunnen de deelnemers kerken bezoeken en er kan bij verschillende gastadressen een rustpauze ingelast worden. Bij de gastadressen in Oudenbosch, Zegge, Rucphen en Nispen zijn lekkernijen te koop, ook zijn er leuke dingen te zien. 

Er zijn verschillende fietsroutes waar uit gekozen kan worden. De afstanden van de routes, waaruit te kiezen is, zijn ca. 30, 45, 55 en 70 km. Er is ook nog 1 kleinere route van ca. 23 km., maar die gaat alleen via Oud-Gastel, Oudenbosch en Zegge.

Deelnemen kost € 7,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. De opbrengst van deze fietstocht is voor het project ‘Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta - Indonesië’ en voor projecten in de Hoorn van Afrika. Ook de opbrengst van de verkoop van versnaperingen bij de gastadressen is bestemd voor deze projecten.   

Fiets je mee? Meld je dan aan per e-mail: zwo@pgrkruiskerk.nl.

Vermeld daarbij de volgende gegevens:

1. je e-mailadres

2. de afstand die je wilt fietsen en vanuit welke plaats je wilt vertrekken

3. hoeveel kinderen t/m 12 jaar en hoeveel volwassenen je aanmeldt

Wanneer we jouw aanmelding hebben ontvangen krijg je per e-mail de route en overige informatie toegestuurd.

Op dezelfde dag is ook de landelijke Open Kerkendag.

De kerken die meedoen zijn open tussen 09.30 en 16.00 uur. Naast een rondleiding is er in elke kerk ook iets te doen. Zo is er in de Kruiskerk in Roosendaal (Sint Lucasplein 1) een expositie van dichterlijke schilderkunst door Marion Naber. Zij is die dag zelf aanwezig. Naast uitleg over de schilderijen zal zij ook gedichten voordragen. En er zijn pannenkoeken te koop.

In de Sint Josephkerk in Roosendaal (Sint Josephstraat 4) is een expositie van grafische kunst op acrylglas door Gratias Avis. En je kunt de toren beklimmen (vanaf 6 jaar).

In Oud-Gastel is de H. Laurentiuskerk open (Kerkstraat 3).