Voorwerp op kubus VVV van de maand maart.
Voorwerp op kubus VVV van de maand maart.

Voorwerp op de kubus was een glastang

Algemeen

WOUW - In de maand februari lag op de kubus bij de VVV in de Bergsestraat in Wouw een glastang.

Deze tang werd jarenlang door een Wouwse schilder gebruikt om platen glas op maat te maken. Hij vertelde hierover: “Als je het glas gesneden hebt of beter gezegd je heb met een glassnijder een kras in het glas aangebracht dan kun je het glas breken. Dat breken gaat makkelijker door eerst met de glassnijder tegen de onderkant van het glas te kloppen om zodoende de kras verder te laten scheuren. Op de rand van een vlakke tafel kun je dan het glas breken. Ook kan je de glassnijder precies onder de breuklijn leggen en zo het glas breken. Bij die handeling willen er nogal eens stukjes glas blijven zitten. Die kun je dan met de inkepingen in de glassnijden verder afbrokkelen. Gemakkelijker gaat dit met deze tang waarmee je de druk op het stukje glas beter kunt verdelen waardoor deze makkelijker en mooier afbreekt.”

Volgende voorwerp

Op de kubus hebben we weer een nieuw voorwerp gelegd. Het is een houten voorwerp met een lint. Waarschijnlijk hebben verschillende mensen dit voorwerp wel eens in handen gehad.

Oplossingen kunnen gratis genoteerd worden op een briefje bij de VVV in Wouw of per mail toegestuurd worden naar martel6@hetnet.nl. Vergeet niet uw naam en adres te noteren.

Voorwerp van de maand februari was een glastang.