Cluzona in een oefenwedstrijd tegen SC Kruisland.
Cluzona in een oefenwedstrijd tegen SC Kruisland. Foto: Bep Tielemans

Amateurvoetbal vol verrassingen

Algemeen

REGIO WOUW - Onze amateurclubs zijn alweer een tijdje onderweg. De eerste voorzichtige conclusies zijn al te trekken. De competitie duurt nog lang, maar een goed begin geeft rust en vertrouwen. Als je nu al een paar keer van de mat gespeeld bent, sluipt er angst in de ploeg en moet er heel wat gebeuren om de draad weer op te pakken.

SC Kruisland

SC Kruisland heeft moeite met de vierde divisie. Er moet echt wat zakelijker gespeeld worden gaan worden en er moet iets gedaan worden aan de kwetsbaarheid achterin. Voorlopig is het zaak om uit de degradatiezone weg te komen. Kwaliteit is er genoeg, dus uiteindelijk zal het wel goedkomen.

Cluzona

Cluzona doet mee in de top van de tweede klasse. Thuis tegen Bavel (1-0) kwam Cluzona in de tweede helft gewoon goed weg. Het middenveld werd toen overlopen en Bavel vergat eigenlijk alleen maar te scoren. Maar ja, als je slecht speelt en toch 3 punten haalt dan word je kampioen. 

NSV

NSV heeft ook in de vijfde klasse weer moeite om te winnen. De top van de ranglijst is nu al uit zicht en het kan wel eens een troosteloos seizoen worden in de middenmoot van de vijfde klasse. 

Vivoo

Vivoo kan ook geen potten breken in diezelfde vijfde klasse. Als je bij ploegen als Vogelwaarde al onderuit gaat, dan ziet het er dramatisch uit. Hoog tijd om de koppen bij elkaar te steken. 

Rimboe

Rimboe heeft moeite in de derde klasse. de ploeg wordt nooit weggespeeld maar het is te vaak ‘net niet’. Op voetballend vermogen gaat Rimboe zich waarschijnlijk wel handhaven. Er moet wel een ‘serietje’ weggezet worden van drie, vier overwinningen. Dan kan er meer vrijuit gespeeld worden. 

Excelsior Essen

Excelsior Essen kan een dezer weken op een bezoek rekenen van onze voetbalredactie. Wij zien te weinig van onze buren in de derde provinciaal en daar gaan we verandering in brengen. 

HSC’28

Wij voorspelden vóór het begin van de competitie dat het dit seizoen bij HSC moest gaan gebeuren. Waarschijnlijk hebben ze daar naar ons geluisterd, want HSC is uit de startblokken geschoten. Nu volhouden en scherp blijven en promotie behoort dan tot de mogelijkheden. 

FC Moerstraten

Bij FC Moerstraten wordt nog steeds gezellig gevoetbald. Niet in een standaardklasse, maar in de B-categorie. Voor de talentvolle jeugd van Moerstraten is het te hopen dat er de komende jaren weer eens een vierde of vijfde klasse komt. 

SC Welberg

Welberg weet in de zaterdag vierde klasse nog steeds niet wat winnen is. Tegen Stavenisse en Lepelstraatse Boys liggen er winstmogelijkheden, maar de andere ploegen lijken een maatje te groot.

Vivoo