HSC - Meto
HSC - Meto Foto: Bep Tielemans

Spanning stijgt bij onze voetballers

Algemeen

REGIO WOUW - Veel van onze voetbalclubs spelen alleen nog maar finales. Schorsingen en blessures beïnvloeden in sterke mate de resultaten van het slot van de competitie. Kampioensfeesten zullen er niet gevierd worden in de regio Wouw. Hier en daar is er nog kans op een periodetitel, maar voor verschillende clubs dreigt er ook nog degradatiegevaar. 

SC Welberg

SC Welberg kan zich op gaan maken voor de vijfde klasse. Het verschil met de bovenste helft van de vierde klasse is nu kwalitatief te groot. Alleen Lepelstraat en Stavenisse zijn duidelijk nog zwakker. 

SC Kruisland

Kruisland hangt er in de vierde divisie nog aan. De ploeg van Gerard de Nooijer doet er alles aan om directe degradatie te ontlopen. HVCH en Nemelaer staan er net boven. Een paar ‘drie-punters’ en de wereld ziet er weer heel anders uit. 

Cluzona

In de tweede klasse van Cluzona gaat CHC waarschijnlijk kampioen worden. Cluzona zit daar vlak achter en komt waarschijnlijk in de nacompetitie voor promotie terecht. 

Rimboe

De komende weken wordt bepaald of Rimboe derdeklasser blijft. Breskens, Rood Wit, VVR, Wernhout, Schijf en Rimboe staan op een paar punten van elkaar in de onderste regionen. Elke driepunter is goud waard voor Rimboe.   

Vivoo

Vijfdeklasser Vivoo blijft in de race voor de tweede plaats. Met concurrenten METO en NVS zal het tot de laatste wedstrijd spannend blijven. Promoveren via de nacompetitie zou mooi zijn. 

HSC’28

HSC’28 is afgezakt naar de kleurloze middenmoot. Te wisselvallig en gebrek aan scorend vermogen zijn de minpunten van dit HSC. Volgend seizoen dan maar proberen weg te komen uit die vervelende vijfde klasse. 

NSV

NSV staat gewoon te laag in de vijfde klasse. De trots van Nispen, met de meest sfeervolle accommodatie uit heel de regio, moet toch boven Vogelwaarde en Graauw kunnen eindigen. 

Moerstraten

Nog steeds recreatief voetballen bij Moerstraten, zonder standaardelftal. Niks op tegen maar meedoen in de vijfde klasse zou toch wel leuk zijn.

Excelsior Essen

Excelsior Essen draait een moeizaam seizoen in de derde provinciaal. Het valt niet mee om spelers te vinden die dit niveau goed aankunnen. Volgend seizoen alvast maar in de steigers zetten.