SC Kruisland uit bij RKSV Halsteren.
SC Kruisland uit bij RKSV Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Overzicht amateurvoetbal regio Wouw

Algemeen

REGIO WOUW  - Onze voetballers gaan het een paar weken rustig aan doen. Hier en daar een toernooitje in de zaal en lekker uitrusten tot aan de nieuwjaarsreceptie. Voor de besturen is de winterstop een belangrijke periode. Er wordt dan immers bekeken of de zittende trainer verlengd moet worden voor nog een seizoen of misschien moet er wel een nieuwe oefenmeester aangetrokken worden. 

Hoe is zijn training? Hoe is zijn coaching? Hoe gaat de trainer om met de groep? Dat zijn de vragen die de besturen moeten gaan stellen.

SC Kruisland

Kruisland staat stijf onderaan in de vierde divisie. Het gat naar de veilige plaatsen is zo groot dat handhaving nu al een moeilijke zaak wordt. Trainer Jack van den Berg is opgestapt en de achterhoede van SC Kruisland is toch te kwetsbaar gebleken. 

HSC’28

HSC staat stevig in de subtop van de zondag vijfde klasse. Achtmaal is de voornaamste titelkandidaat, maar via een periodetitel zou HSC zomaar kunnen promoveren. 

Cluzona

Cluzona doet volop mee voor de titel. Topscorer Maas lijkt het vijandelijke net weer gevonden te hebben. Het spel van Cluzona was de laatste weken niet om over naar huis te schrijven, maar bij voetbal gaat het nu eenmaal om de punten.
De bovenste vijf in de zondag tweede klasse staan erg kort bij elkaar, dus de spanning blijft er voorlopig wel inzitten.

 Vivoo

De middenmootpositie van Vivoo in de zondag vijfde klasse valt toch wel een beetje tegen. De promotieplaatsen zijn ver weg en er zal een ‘serietje’ weggezet moeten worden om aan te sluiten bij de top. 

FC Moerstraten

Volop voetbal in Moerstraten. De gezelligheid staat voorop, niet met een standaardelftal maar toch wel met de wil om te winnen. 

Excelsior Essen

Excelsior Essen moet nog een stapje omhoog. Er wordt op een behoorlijk niveau gevoetbald in de derde provinciaal. 

NSV

Ook NSV valt tegen in de zondag vijfde klasse. Wij hadden verwacht dat NSV bij de eerste vier mee zou kunnen doen, maar daar is helaas geen sprake van. 

Rimboe

Rimboe heeft het, na promotie, zwaar in de zondag derde klasse. ‘Zwaar’ maar zeker niet kansloos. Rimboe heeft voldoende voetballend vermogen om zich te redden. Een paar 3-punters en de middenmoot komt in zicht. 

Welberg

Welberg sprokkelt in de zaterdag vierde klasse hier en daar een puntje, maar er moet nog een paar keer gewonnen worden om er een geslaagd seizoen van te maken. Stavenisse en Lepelstraatse Boys zijn voor iedereen te zwak. Welberg zou tegen de ploegen die daar vlak boven staan eens moeten stunten.

RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
RKSV Halsteren-SC Kruisland
Cluzona thuis.
NSV thuis
NSV thuis.
Rimboe thuis.