NSV thuis tegen koploper METO.
NSV thuis tegen koploper METO. Foto: Bep Tielemans

Amateurvoetbal op weg naar de winterstop

Algemeen

REGIO WOUW - Onze regionale voetbalclubs gaan half december de balans opmaken. De eerste competitiehelft zit er dan zo’n beetje op en het is dan ook tijd om de trainers vast te leggen voor het volgende seizoen. Die trainerscarrousel is al weer volop op gang en de komende weken zullen er wel weer verrassende namen uit de hoge hoed komen. 

SC Kruisland

Het ziet er voor SC Kruisland niet goed uit in de vierde divisie. Achterin is het niet op orde en er moet snel wat gebeuren om uit de degradatiezone weg te komen. De ploegen in het tweede rijtje zijn echt niet veel sterker, maar de balans lijkt daar net wat beter. Kruisland moet in staat zijn om een serie weg te zetten met hun geweldige voorhoede. 

Cluzona

Cluzona gaat in de tweede klasse meedoen voor de titel. Er is niet echt een ploeg die er bovenuit steekt en ervaring én lange adem gaan dit jaar beslissend worden. Victoria is een geduchte tegenstander maar onze voetbalredactie slaat Cluzona toch iets hoger aan. 

NSV

NSV kan in de vijfde klasse niet echt potten breken. METO is de gedoodverfde kampioen in deze afdeling, maar daar vlak onder moet NSV toch mee kunnen doen. Nu staat NSV gewoon een plaats of drie te laag. 

Welberg

Welberg gaat puntjes sprokkelen. Als er tegen subtopper De Fendert een punt gepakt kan worden, dan gaat Welberg in de thuiswedstrijden voor iedereen een moeilijke tegenstander worden. 

Moerstraten

Bij Moerstraten wordt er nog steeds gezellig gevoetbald, zonder standaardteam.
Misschien is het wat om aan te sluiten bij de vijfde klasse, als die er volgend jaar komt.

Excelsior Essen

Excelsior Essen is op het ogenblik te vinden in de onderste regionen van de derde provinciaal. Excelsior Essen is traditioneel een goede middenmoter, dus daar is na de winterstop werk aan de winkel. 

HSC’28

HSC zit in de subtop van de vijfde klasse. METO en Achtmaal zijn waarschijnlijk iets te sterk voor HSC, maar een periodetitel moet er dit seizoen wel inzitten. 

Vivoo

Vivoo is een echte middenmoter in de vijfde klasse. Drie wedstrijden winnen en je doet mee voor een periodetitel; drie wedstrijden verliezen en je staat zomaar laatst op één na. De laatste plaats in deze afdeling lijkt immers gereserveerd voor Schutters.

NSV thuis tegen koploper METO.
Trainer NSV
Dug-out
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO
NSV - METO