Vivoo 1
Vivoo 1

Beslissingen gaan vallen in amateurvoetbal

Algemeen

REGIO WOUW - De weken van de waarheid komen eraan. Promoveren of degraderen, nacompetitie spelen om te promoveren of om erin te blijven. Schorsingen en blessures spelen op dit moment een grote rol.

De ploegen die volledig aan kunnen treden zijn in het voordeel. Een kampioensfeest zal er niet gevierd kunnen worden in de regio Wouw, we hopen nog wel op een paar periodetitels. 

SC Kruisland

SC Kruisland doet er in de vierde divisie alles aan om degradatie te ontlopen. Met een aantal gelijke spelen klampt de ploeg van trainer Gerard de Nooijer wel aan, maar er zijn een paar overwinningen nodig om onderin weg te komen.  

Cluzona

Cluzona staat in de zondag tweede klasse net onder de top. Thuis tegen Jeka werd het in de laatste minuut nog 0-1. Een periodetitel zit er voor Cluzona zeker in. 

Rimboe

Rimboe is in de zondag derde klasse nog in een hevige degradatiestrijd gewikkeld. Er is nog niks verloren, maar er zal wel een keer gewonnen moeten worden om de onderste regionen te kunnen verlaten.  

NSV

NSV staat in de zondag vijfde klasse aan de onderkant van de middenmoot. promotie zit er niet meer in, maar een paar plaatsen stijgen moet toch mogelijk zijn. 

Vivoo

Vivoo heeft zich in de zondag vijfde klasse in de subtop genesteld. Achtmaal gaat in deze klasse kampioen worden, maar voor de tweede plaats doet Vivoo nog volop mee. NVS, Meto en HSC zijn voor die plaats de concurrenten. 

HSC’28

Ook HSC is in een hevige strijd gewikkeld, in de zondag vijfde klasse, om achter Achtmaal de tweede plaats te gaan bezetten. Vlak onder koploper Achtmaal zal het week in week uit stuivertje wisselen worden. 

FC Moerstraten

Voor Moerstraten vallen we een beetje in herhaling. Het zou mooi zijn voor de Moerstraatse jeugd als er weer een vijfde klasse standaard op de been gebracht kan worden. De jeugd heeft dan iets om naar toe te werken. 

SC Welberg

SC Welberg sprokkelt in de zaterdag vierde klasse wel wat puntjes bij elkaar, maar de klassering in de onderste regionen geeft toch weinig voldoening. 

Misschien dat de vijfde klasse voor SC Welberg zo gek nog niet is.

Excelsior Essen

Excelsior Essen speelt op het moment geen rol van betekenis in de derde provinciaal. 

Er zit best kwaliteit in het elftal, maar er moet nu snel een paar keer gewonnen worden.

SC Kruisland uit tegen Halsteren.
Rimboe thuis.