Opening Carnaval Wouw 2023.
Opening Carnaval Wouw 2023. Foto: Bep Tielemans

Alvast bouwen voor carnaval 2024 op het juiste motto

Algemeen

REGIO WOUW - De motto’s van de Wouwse dorpen voor 2024 zijn ondertussen bekend en de eerste ideeën borrelen al weer op.

In Wouw is het motto voor 2024: K’em dur un nuske vor. Dat betekent dat er volgend jaar flink geroken zal worden in het dorp. Lange neuzen, korte neuzen, rode neuzen en dikke neuzen zullen de optocht zeker sieren.

Wouwse Plantage koos voor het motto Uit ut goeie hout gesneeje. Dat staat vast en zeker voor de zoektocht naar een nieuwe prins, die van goede huize moet komen en een gevolg voor het carnaval in het dorp moet hebben.

De stichting in Heerle zal in 2024 extra uitpakken als we hun motto We aole alles uit d’n kast moeten geloven. Al jaren rijdt hier een mooie en lange leutstoet, maar prins Riekus en zijn medewerkers doen er alles aan om dat volgend jaar te overtreffen.

In Moerstraten, waar dit jaar voor de 66ste keer carnaval werd gevierd, is men het feesten nog niet beu. We gaon vur goud betekent dat er zeker nog een schepje bovenop wordt gedaan voor een mooi feest in 2024. 

Nispen zoekt het volgend jaar waarschijnlijk naar een mogeljkheid om het dorp een extra smakelijk carnaval te geven. Het motto Da zal smaoke wijst daar in elk geval zeker op.

In Roosendaal tenslotte wordt het 66-jarig bestaan gevierd en daar zit een lange geschiedenis aan vast, onder met motto ‘Wad ‘n istorie’.